25 maart 2006

Celebs & iPod's: Kill All DJ's


Celebs & iPod's: Kill All DJ's
Op de flyer van Club Filth van 25 februari prijkt de naam Ladytron DJ's. De lancering van Vice Magazine brengt je dj's van Babyshambles, een band die ten gronde ging toen Pete Doherty wegens zijn drugs- issues de bak inging. En Madonna spint zo nu en dan in New York's hotste club; Misshapes (foto!). Maar ook Interpol's sexy 'n sleazy gitarist Carlos staat op feestjes klaar met zijn platenkoffertje. Paris Hilton won zelfs een celebrity DJ-award! In Nederland hebben we onze actreutel Egbert Jan Weber, waar in het begin natuurlijk ook hordes chickies op af kwamen.

Wat is hier aan de hand? De celebs blijken echt all round te zijn, zangeressen gaan acteren, Beyonce en Miss Lopez draaien hun tushies niet alleen maar in videoclipjes, maar kunnen dit nu ook heel d'n dag op de filmset doen. Maar wat vooral opvalt, zijn de muzikanten die plots allemaal DJ willen zijn. Bandleden van !!!, Yeah Yeah Yeah's, Interpol maakten eerder de weg vrij voor Kelly Osbourne en Franz Ferdinand en nu hebben diverse celebs zelfs hun eigen avond in de hotste clubs. Maar het gaat verder dan de locale bandleden die spinnen op coole party's, programmeurs maken er nu de kunst van om de grootste iconen in hun club te laten draaien. Want wie wil er nu niet dansen en $50 dokken als Madonna de plaatjes uitkiest? Op het Chicks on Speed feestje onlangs in het Paard van Troje stonden de 2 leden van Tom Tom Club (Talking Heads) in de dj booth; uitverkocht! De hype zet zich voort, want wat een vette drukte krijg je als je als boeker Martin Gore van Depeche Mode hebt? Of New Ordes's Peter Hook? Holland doet dit keer aan de hype mee, ook de Dutchies lopen warm voor een Babyshambles DJ.

De gewone, lokale, old skool DJ's kunnen wel inpakken. Tel daarbij de komst van de iPod (en bijbehorend dj-console!) op, het gebruiksgemak van een laptop (lang leve iTunes), en dat alle muziek ook nog eens gratis te downloaden is (foei!). So: everyone can be a DJ. Arme Roog. Daar sta je dan met je tassie.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home